duurzaamheid

Milieu, ecologie en de mens staan centraal in onze organisatie. Dit vertaalt zich in ons uitgebreid duurzaam assortiment, in ons divers personeelsbestand en in onze algemene bedrijfsvoering.

goed voor jou...

We kiezen onze leveranciers op basis van hun milieubeleid en ecologische producten (met ecolabel, cradle to cradle label,…) en we zijn steeds op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven voor o.a. wegwerpplastics die composteerbaar of recycleerbaar
zijn.

Ook voor verpakkingen, afvalbeheer en schoonmaakconcepten zoeken onze cleaning consultants mee met u naar de meest duurzame oplossing. Zo werken we samen aan uw verantwoord aankoopbeheer.

... en voor de planeet

Op vlak van duurzaamheid willen we ook zelf het voorbeeld geven. Zo behaalden we onlangs – als eerste schoonmaakgroothandel in Vlaanderen – het VOKA-charter ‘duurzaam ondernemen’.

Dit zijn enkele voorbeelden van onze inspanningen:
nieuwe CNG bestelwagen (Compressed Natural Gas)
hybride wagenpark met laadpalen
groen dak en zonnepanelen
bijenhotel
opvang van regenwater
regelmatige steun aan goede doelen
samenwerking met maatwerkbedrijven

onze doelstellingen

onze labels

SDG 2 - Beëindig honger en promoot duurzame landbouw

Wij kopen onze fairtrade koffie en fruit lokaal aan en stellen dit gratis ter beschikking.  Overrijp fruit wordt geregeld door medewerkers verwerkt in gebak om dan opnieuw uit te delen.

1. Beëindig armoede overal en in al haar vormen

Samenwerking met maatwerkbedrijven om zo mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt moeilijk hebben, toch te ondersteunen.