bedrijf lanceert afvalvermalende vuilnisbak

HLN – Aan de Leon Bekaertlaan lanceerde schoonmaakspecialist Salubris de eerste vuilnisbak in België die het afval vermaalt.

Salubris is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met schoonmaken. Het maakt zelf geen producten, maar is een groothandel.

“We hebben als bedrijf maar liefst 16.000 referenties in portfolio, waarvan meer dan 8.000 op voorraad. Onze klanten zijn voornamelijk scholen en ziekenhuizen”, legt Niki De Bruycker uit. Zij is de derde generatie van de familie De Bruycker in het bedrijf dat in 1980 werd gesticht.

Superlizzy afvalverwerking

Voetbalploeg Ajax

Dinsdag mochten de klanten in het bedrijf kennis komen maken met twee ecologische producten waarvan Salubris in België de exclusieve distributeur wordt, namelijk de speciale vuilnisbak Superlizzy en de kartonnen duurzame koffiebekers Beautiful Cups.

“Alles kan in die afvalbak, behalve glas. Een vermaalsysteem plet alles waardoor er zes tot zeven vuilniszakken bespaard kunnen worden. De afvalbak wordt in Nederland gebruikt in de luchthaven van Schiphol en bij voetbalclub Ajax”, zegt productmanager Conny Monteyne.

Het bedrijf was lang gevestigd in Oostkamp en Beernem, maar verhuisde vorig jaar naar de Leon Bekaertlaan in Aalter.

“We hebben altijd in bestaande gebouwen gezeten waar we steeds moesten uitbreiden. In Aalter kregen we de kans om zelf een eigen bedrijfsgebouw uit de grond te stampen op een centrale plaats dicht bij de E40 en dat hebben we dan ook gedaan. Momenteel werken er hier vijfenveertig mensen”, zegt De Bruycker. (mye)

Heeft u een vraag? Heeft u interesse of vragen omtrent ons aanbod, aarzel dan niet om ons te contacteren.