afvalbeheer

afvalbeheer Salubris

duurzaam afvalbeheer

Een goed afvalbeheer in uw onderneming draagt niet alleen bij tot een beter milieu, maar helpt u ook kosten te besparen.

Hoe kunnen wij hierbij helpen?

  • Analyse huidige assortiment
  • Voorstel op maat met de meest duurzame oplossingen
  • Informeren over trends en actuele regelgeving
  • Sensibilisering van uw team en medewerkers

Wij helpen u graag op weg met behulp van een breed aanbod van afvalbakken, sorteeroplossingen en passende afvalzakken.

Contacteer ons voor een voorstel uitgewerkt op maat: conny@salubris.be

afvalbakken

Afvalbakken en sorteercontainers zijn de belangrijkste werktool voor een correcte afvalscheiding.

De belangrijkste eigenschappen zijn:

KLEURCODE & PICTOGRAMMEN

• intuïtief en duidelijk
• aandacht trekken
• juiste associatie met de inhoud

INWERPOPENING

• eenvoudig in gebruik
• correct sorteren
• efficiëntie verhogend

CAPACITEIT

• aangepast volume is kostenbesparend

LOCATIE

• tijdbesparend
• snel en gemakkelijk te vinden
• zowel binnen als buiten: coherente uitstraling

ERGONOMIE

• hygiënisch werken
• comfortabel in gebruik
• uniforme handelingen bij het legen

afvalzakken

Daarnaast hoort bij elke afvalbak de juiste afvalzak en ook daar helpen wij in de zoektocht naar de meest duurzame afvalzakken die voldoen aan de Vlaamse wetgeving Vlarema.

WAT VERANDERT ER OP 1/1/2024?

Vanaf 1 januari 2024 geldt er een nieuwe sorteerverplichting voor keukenafval en etensresten in alle bedrijven, ongeacht of er eten geserveerd wordt of niet.

Alweer een verplichting? Misschien, maar wel met volgende voordelen:

1️⃣ Er gaat minder voedsel verloren.
2️⃣ Beperking van restafval dat verbrand moet worden.
3️⃣ Keukenafval & etensresten worden omgezet in compost en biogas.
4️⃣ Biogas wordt omgezet in groene energie voor gezinnen en bedrijven.
5️⃣ Compost zorgt voor een gezondere bodem.

Het enige wat je hoeft te doen? Begin nu al met het apart verzamelen van je keukenafval en etensresten. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de meest geschikte afvalbak: info@salubris.be

informatie OVAM

Ja, ik wil ook een duurzaam afvalbeleid.

Veelgestelde vragen

Plastic wegwerphandschoenen gooi je bij RESTAFVAL!
PMD zijn alleen verpakkingen
In de container voor Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) kunt u uw verpakkingen kwijt. Denk aan lege flacons, kuipjes, flesjes, bakjes en zakjes die van plastic zijn gemaakt. Vuistregel is dat het om een verpakking gaat. Dus: verpakkingen waar bijvoorbeeld etenswaren of schoonmaakmiddelen in hebben gezeten.
Plastic handschoenen zijn geen verpakking
Plastic handschoenen horen dus niet thuis in het PMD. Komen de handschoentjes toch in het PMD terecht, dan moeten ze er alsnog uit worden gehaald. Dat betekent extra werk en/of een minder goede recycling van het PMD. Daarom vragen we u om gebruikte handschoentjes bij het restafval te doen. Alvast dank voor uw medewerking!
Het gebruik van de juiste blauwe zakken voor de inzameling van PMD bij bedrijven is vastgelegd in een overeenkomst tussen Fost Plus en de PMD-ophaler. Deze overeenkomst bepaalt dat PMD, indien niet los ingezameld, moet worden aangeboden in blauwe PMD-zakken die voldoen aan de technische specificaties zoals bepaald door Fost Plus. Het gebruik van verkeerde zakken kan leiden tot weigering van de ophaling.
Houten roerstaafjes worden vaak vermarkt als 100% composteerbaar. Maar niet alles wat uit natuurlijk of organisch materiaal bestaat, is geschikt om te composteren. Vaak hebben ze een coating en duurt het te lang vooraleer het materiaal afgebroken wordt. Het is dus efficiënter om ze meteen bij het restafval te gooien.
Ja, dat kan zeker!
Salubris en Essef Kitchen & Waste Solutions hebben geavanceerde vacuümsystemen ontwikkeld om keukenafval niet alleen efficiënt te verzamelen, maar ook om het volume voor het afvoeren ervan te verminderen. Bovendien kunt u onze systemen zelfs verbinden met een biogasinstallatie om energie uit uw keukenafval te halen. Zo maakt u uw eigen afval rendabel.
Onze afvalverwerkingsinstallaties zijn perfect geschikt voor professionele keukens, grootkeukens en industriële keukens die behoefte hebben aan een efficiënte manier om organisch afval te verwerken. Met onze systemen kunt u uw afval rendabel maken door biogas te produceren uit organisch afval.
Meer informatie over het slim beheren van uw keukenafval vindt u hier: Salubris – Kitchen Waste Solutions
Lege medicijnblisters moeten bij het restafval. De reden hiervoor is de combinatie van materialen, namelijk plastic en aluminiumfolie, die samen niet gerecycled kunnen worden.