Salubris News

Fusie creëert nieuwe nummer drie op schoonmaakmarkt

De producenten van schoonmaakproducten en -materialen Essef, Salubris en Igepa Cleaning smelten samen. De nieuwe groep wordt de nummer drie op de Belgische schoonmaakmarkt. Het investeringsfonds Vectis komt mee aan boord.

De Tijd – 29 Nov. 2022

Het samengaan van de drie schoonmaakbedrijven is de tweede fase van een beweging die al in oktober werd ingezet. Toen kocht Essef (voluit Etablissements Sintobin Frères) zijn sectorgenoot Salubris. Nu komt daar Igepa Cleaning bij.
Igepa Cleaning is een onderdeel van de Belgische dochter van de Duitse Igepa-groep. Die wordt naar aanleiding van de deal een kleine minderheidsaandeelhouder van het nieuwe geheel. Het investeringsfonds Vectis stapt ook mee in het kapitaal en wordt samen met Essef-topman Laurent Sintobin hoofdaandeelhouder. Ook de operationeel directeur van Salubris krijgt een klein belang in handen.
De nieuwe groep opereert onder de merknaam Salubris. Ze wordt de nieuwe nummer drie op de schoonmaakmarkt na de marktleider Boma en het Britse Bunzl, dat in België onder meer het voormalige King Benelux in de portefeuille heeft.

Verder consolideren
De klanten van het bedrijf zijn schoonmaakbedrijven, industriële ondernemingen, zorginstellingen, scholen, overheden, enzovoort. Het nieuwe Salubris telt meer dan 60 medewerkers en is goed voor een kleine 40 miljoen euro omzet.
De nieuwe groep wil haar positie verder consolideren via groei op eigen kracht, maar ook via overnames. ‘Het is een versnipperde markt. Er zijn veel kleine distributeurs met een eigen regionale focus’, zegt Vectis-topman Walter Beyen.
Vectis haalde vorig jaar 80 miljoen euro op voor zijn vierde fonds. Het verse geld kwam voor zo’n 30 procent van institutionele investeerders en voor de rest van privé-aandeelhouders.
De publieke investeringsmaatschappij PMV en VDK Bank kwamen opnieuw aan boord en kregen het gezelschap van nieuwkomer BNP Paribas Fortis Private Equity.

Heeft u een vraag? Heeft u interesse of vragen omtrent ons aanbod, aarzel dan niet om ons te contacteren.