bacteriën en hygiëne

We hebben de laatste tijd veel bijgeleerd over virussen.  Maar wat is nu eigenlijk het verschil met bacteriën en moeten we er schrik van hebben?

Hierbij enkele weetjes:

🦠 Een bacterie is een eencellig micro-organisme. Bacteriën verspreiden zichzelf in een mum van tijd, omdat de cel zichzelf kan delen.

🦠 Een virus daarentegen is geen organisme. Dat betekent dat een virus geen eigen cellen heeft. Het komt je lichaam binnen via lichaamssappen zoals speeksel en bloed, en nestelt zich vervolgens in een bestaande lichaamscel.

🦠 We moeten niet bang zijn van alle bacteriën want ze helpen de spijsvertering van de mens, ze bestrijden ziekteverwekkers, ze produceren vitamines en stimuleren ons immuunsysteem.

🦠 Toch kan je wel ziek worden van een bacterie. Dat gebeurt wanneer een bacterie zich vestigt op een plek waar zij niet thuishoort en daar vervolgens infecties veroorzaakt.

🦠 Voedsel bevat belangrijke bacteriebronnen. Rauw vlees bevat tientallen miljoenen ziektekiemen per gram. Daarom is het belangrijk om steeds grondig je snijplank te reinigen.

🦠 Desinfecterende middelen helpen tegen bacteriële infecties.  Ook een goede handhygiëne is een zeer eenvoudige en effectieve strategie om infecties te voorkomen

🦠 Wist je trouwens dat er meer ziektekiemen in je wasbak zitten dan op je wc-bril?

Wens je hierover meer informatie of wil je weten welke producten we hiervoor kunnen aanraden?  Contacteer onze cleaning consultant Dominique geheel vrijblijvend: dominique@salubris.be.

Heeft u een vraag? Heeft u interesse of vragen omtrent ons aanbod, aarzel dan niet om ons te contacteren.